top of page
  • Obrázek autoraVeronika Jonešová

Bělení zubů vs. kokosový olej

V posledních pár letech se stalo spojení kokosový olej a bělení zubů velmi trendy. Promílané toto téma bylo tisíckrát v bulvárních plátcích, na pochybných blozích laiků, doporučováno 11 instagramovými celebritami z 10, ale pravda to není.


Kokosový olej je rostlinný olej získávaný z rozemletých usušených jader kokosového ořechu. Z více než 90% je složen z nasycených kyselin, ale tak ho většina uživatelů nezná. Nejčastěji se spojuje se slovy – zázrak, jedinečný, úžasný… Zcela neoprávněně a pouze z reklamních důvodů.


Že je kokosový olej a jeho zázračné účinky jedna velká, médii nafouknutá, lež necháme stranou a podíváme se pouze na vztah zub versus kokosový olej. Měl by prý bělit zuby, chránit je před zubním kazem, působit antibakteriálně a odstraňovat zápach z úst. Z těchto čtyř do nebe vychválených funkcí plní jednu – je antibakteriální, ale to nemá s bělením nic společného.


Bělení zubů kokosovým olejem není možné. Kokosový olej neobsahuje složky, které by dokázaly bělit zubní sklovinu. Nevytváří v ústech žádnou chemickou aktivitu, která by zajistila zesvětlení povrchu zubu.


Takže pokud chcete mít zdravé a čisté zuby, doporučujeme pravidelné návštěvy zubního lékaře a dentální hygienistky. Pokud chcete mít zoubky jako perličky, doporučujeme profesionální bělení se zárukou u nás v DentMode, protože budete mít jistotu, že dojde k očekávanému efektu.


1 080 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page